met CD's van Cappella Pratensis

Geniet thuis van Cappella, (hieronder genoemde prijzen n zijn excl. verzendkosten

Den Bosch Koorboeken Vol.4

Het tweede album in een verzamelserie van vijf, gewijd aan de schitterende koorboekencollectie van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in ‘s-Hertogenbosch.

Deze CD laat muziek horen die mogelijk te horen was tijdens het Zwanenfeest, een jaarlijks banket van de Broederschap van Onze Illustre Vrouwe in 's-Hertogenbosch, medio zestiende eeuw.
Het Zwanenfeest was een van de jaarlijkse banketten van de Broederschap, elk jaar gehouden op de eerste maandag na Sacramentsdag (28 december). De zwaan, het heraldische symbool van de Broederschap, stond voor genade en zuiverheid—eigenschappen van de Heilige Maagd. In de middeleeuwse cultuur had de zwaan ook muzikale connotaties. Volgens het anonieme bestiarium Physiologus is de Latijnse naam voor zwaan, 'cygnus', afgeleid van het werkwoord 'zingen' ('canere'), omdat de zwaan zo'n prachtig lied zou zingen met zijn lange, flexibele nek. Passend genoeg omvatte het Zwanenfeest een uitgebreid muzikaal programma. Tijdens de banketten bespeelden sommige zangers ook instrumenten.


Prijs:
€ 14,50
Inbegrepen btw 21%
€ 2,52


Voorwaarden - Opmerking bij zendingInformatie over onlinegeschillenbeslechting (Online Dispute Resolution, ODR): de Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke beslechting van geschillen, te vinden onder de volgende link: http://ec.europa.eu/consumers/odr/
Ons e-mailadres:: vrienden@cappellapratensis.nl