Contratenor 

 

Lior Leibovici (foto Sander Heezen)

Op elfjarige leeftijd vertolkte de Israëlisch-Franse zanger Lior Leibovici de rol van Miles in The turn of the Screw van Benjamin Britten. Daardoor kreeg hij de smaak van muziek en theater te pakken. Eerst volgde Lior een opleiding in zijn geboorteland Israël waar hij toegelaten werd tot een lyceum voor de kunsten en tot het culturele legerkorps. Vervolgens ging hij naar Frankrijk, waar hij zang studeerde aan het Conservatorium Erik Satie te Parijs en bij het Centre de Musique Baroque de Versailles. Vanaf 2004 specialiseerde hij zich verder aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Kooij. Dankzij zijn zuivere en warme tenortimbre vertolkt Lior zeer gevarieerde rollen uit het barokke en klassieke repertoire. Zo was hij de Evangelist in de Johannes Passion en Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, Tirsis in Le Malade Imaginaire van Marc-Antoine Charpentier, Achille in Iphigenie en Aulide van Christoph Willibald von Gluck, Orphee aux Enfers van Jacques Offenbach en Aret in Baucis und Philemon van Joseph Haydn.
Lior Leibovici maakt sinds 2008 deel uit Cappella Pratensis. Daarnaast zingt hij ook in Profeti della Quinta en in Theleme. Hij maakte in zijn talloze rollen vele CD-opnamen.

Korneel van Neste (foto Sander Heezen)
Korneel Van Neste is een jonge, Belgische contratenor. Hij begon zijn studie in Leuven aan LUCA School of Arts campus Lemmens bij Annelies van Gramberen, en vervolgde zijn masterstudie zang (Oude Muziek) aan het koninklijk conservatorium Den Haag bij Rita Dams, Peter Kooij, Robin Blaze, Pascal Bertin en Michael Chance.
Als solist zong hij in oratoria van o.a. Pergolesi (Stabat Mater), Vivaldi (Stabat Mater), J.S. Bach (Johannes Passie) en Telemann (verscheidene cantates). Hij zong de rol van Morphée in de opera ‘Atys’ van Lully olv Sébastien Marq.
Korneel Van Neste heeft een grote passie voor historische notatie en polyfonie en zong regelmatig met o.a. Currende (olv Erik Van Nevel), Diskantores (olv Niels Berentsen) en Vocem Flentium (olv Arnout Malfliet). Sinds 2018 is hij lid van het ensemble Cappella Pratensis.