met CD's van Cappella Pratensis

Geniet thuis van Cappella, (hieronder genoemde prijzen n zijn excl. verzendkosten

Requiem - Ockeghem & de la Rue

De allereerste polyfone zettingen van de dodenmis uit de geschiedenis: de Requiems van Johannes Ockeghem (ca. 1410-1497) en Pierre de la Rue (ca. 1452-1518).

In dit album keert Cappella Pratensis terug naar de allereerste polyfone zettingen van de dodenmis uit de geschiedenis.

De Requiems van Johannes Ockeghem (ca. 1410-1497) en Pierre de la Rue (ca. 1452-1518) vormen een ideaal paar aangezien het de oudst overgeleverde polyfone versies van de dodenmis zijn die gecomponeerd zijn binnen de Lage Landen. Zowel De la Rue (ca. 1460-1518) als Ockeghem (ca. 1420-1497) hebben een Requiem gecomponeerd waarbij pure soberheid wordt gekoppeld aan elegantie en vindingrijkheid.

La Rue is duidelijk geïnspireerd geraakt door zijn oudere collega, hij volgt zijn sobere maar toch klankvolle stijl. Beide werken werden volop geprezen, waarbij Ockeghems werk omschreven wordt als “exquise et tres parfaicte” (exquise en volmaakt) en De la Rue’s als “die klangvollste Musik, die man hören konnte” (de meest klankvolle muziek die je kunt horen). Het toonaangevende Franse magazine Diapason gaf deze cd vijf sterren (hoogste waardering).


Prijs:
€ 14,50
Inbegrepen btw 21%
€ 2,52


Voorwaarden - Opmerking bij zendingInformatie over onlinegeschillenbeslechting (Online Dispute Resolution, ODR): de Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke beslechting van geschillen, te vinden onder de volgende link: http://ec.europa.eu/consumers/odr/
Ons e-mailadres:: vrienden@cappellapratensis.nl