Cappella Pratensis

Geniet thuis van Cappella

Voorbeeldafbeelding 9

Missa de Sancto Donatiano – Jacob ObrechtVoorbeeldproduct 9

Met deze CD/DVD keren we terug naar de Sint Jacobskerk in Brugge anno 14 oktober 1487, toen daar een mis ter nagedachtenis aan bonthandelaar Donaes de Moor plaatsvond met speciaal voor de gelegenheid geschreven muziek van Jacob Obrecht.

DEZE CD IS BIJNA UITVERKOCHT:
De Missa de Sancto Donatiano werd gecomponeerd door Jacob Obrecht, in opdracht van de weduwe van Donaes de Noor, Adriane Vos. Haar afbeelding staat op de cover van dit album, wat weer deel is van het drieluik The Lamentation (ca. 1475). De mis werd voor het eerst gezongen in 1487, in de Sint Jacobskerk in Brugge.

Dit album bevat niet alleen een geluidsopname van de Missa — uitgevoerd door Capella Pratensis — maar ook een reconstructie van de mis en een uitgebreide documentaire over het ontstaan ervan. De documentaire is op locatie gefilmd, en word becommentarieerd door Jennifer Bloxam, muziekprofessor van het Williams College in Massachusetts, en Stratton Bull, artistiek leider van Cappella Pratensis. Het album heeft zelfs een website, waarop aanvullende informatie is te vinden inclusief historische achtergronden en de complete partituur, soms zelfs met de originele manuscripten. Voor al dit materiaal, klik hier.

Jacob Obrecht was een Vlaams componist en wordt vooral geroemd om zijn kerkelijke muziek — zijn vele missen, vooral van eind 15de eeuw, en motetten — en om zijn liederen. Obrecht heeft in zowel De Nederlanden als in Italië gewoond en gewerkt.Gedetailleerde beschrijving van voorbeeldproduct 9


Prijs:
€ 17,95
Inbegrepen btw 21%
€ 3,12

Plus verwerkings- en verzendkosten.Voorwaarden - Opmerking bij zending