Cappella Pratensis

Geniet thuis van Cappella

Voorbeeldafbeelding 6

Missa Ave maris stelle - Josquin Desprez

De prachtige Missa Ave maris stella is een vroeg werk van de componist dat algemeen bejubeld wordt als één van de meesterwerken uit het Franco-Vlaamse polyfone repertoire.Beschrijving van voorbeeldproduct 6

De muziek van Josquin Desprez is, meer dan enige andere componist uit de Renaissance veelvuldig uitgevoerd, vastgelegd en bestudeerd. Hoewel zijn talrijke missen en motetten nu meer dan 500 jaar oud zijn, hebben ze een plek ingenomen in ons hedendaagse muzikale museum van meesterwerken. Door superlatief ambacht en sublieme schoonheid, overstijgt deze muziek zijn tijd en plaats en zijn oorspronkelijke functie als gewijde muziek.

De prachtige Missa Ave maris stella is een vroeg werk van de componist dat algemeen bejubeld wordt als één van de meesterwerken uit het Franco-Vlaamse polyfone repertoire. Desprez componeerde deze mis tijdens zijn jaren als koorzanger aan de Cappella Sistina in Rome (begin jaren 1490). De mis wordt gecompleteerd met Mariamotetten van Josquin alsook de Gregoriaanse gezangen die samen de liturgie van Maria Boodschap vormen.


Prijs:
€ 20,28
Inbegrepen btw 21%
€ 3,52

Plus verwerkings- en verzendkosten.Voorwaarden - Opmerking bij zending