TENOR  


 

Peter de Laurentiis  (foto Sander Heezen)

Peter de Laurentiis heeft een Schotse moeder, een Napolitaanse vader en komt uit Genua (Italië). Hij studeerde viool aan het Paganini Conservatorium in Genua en ging later Musicologie studeren aan de Universiteiten van Cremona, Oxford en Tours. Tijdens zijn studie aan de universiteit ontwikkelde hij een interesse in vocale muziek en ging hij optreden met verschillende gespecialiseerde ensembles. Op dit moment werkt hij vooral met Cappella Pratensis (Stratton Bull), i Favoriti della Fenice (Jean Tubéry), cantoLX (Frank Agsteribbe), Arsys Bourgogne (Pierre Cao) en het Kamerkoor van Namen (Leonardo Garcia Alarcon). Tevens is Peter actief als docent. Hij geeft lessen, conferenties en workshops in de historie en notatie van oude muziek en in uitspraak-  en voordrachtproblemen bij zangers. Peter heeft een passie voor cultuurgeschiedenis, tekstkritiek en taalkunde en blijft continu zoeken naar inspirerende nieuwe manieren om oude muziek en ingewikkelde repertoires interessant te maken voor hedendaags publiek. Daarnaast heeft Peter een geheime passie voor koken.

 

Pieter De Moor Pieter (foto Sander Heezen)
De Moor (1989) begon zijn muzikale carrière in Aalst bij het Schola Cantorum Cantate Domino onder leiding van Michael Ghijs en volgde tevens zang en dwarsfluit aan de Academie van Aalst en Asse. Hij studeerde zang, traverso en klavecimbel aan het Lemmensinstituut van Leuven waar hij les nam bij onder andere Dirk Snelllings, Frank Theuns, Kris Verhelst, Erik Van Nevel en Dina Grossberger. Masterclasses volgde hij onder andere bij Maarten Koningsberger, Stephan Van Dyck, Nicolas Achten en Deborah York. Als zanger trad hij op met gerenommeerde ensembles als Vox Luminis, Capilla Flamenca, Cappella Pratensis, Currende, Ex Tempore, Studium Chorale, Laudantes Consort, Victoria Consort en Het Vlaams Radio Koor. Ook als solist is hij actief.  Zo zong hij als evangelist in Bach’s Weihnachtsoratorium en tal van kantaten van verscheidene componisten. Daarnaast heeft hij ervaring als dirigent en leidde hij tal van concerten met koor en orkest. Hij is vaste dirigent van De Sangghesellen uit Beersel en Happy Art uit Kortenberg. Pieter wordt vaak uitgenodigd als repetitor door tal van andere koren. Zijn interesse gaat vooral uit naar muziek binnen de renaissance – en de barokperiode. Daarbij specialiseert hij zich vooral in de authenticiteit van de uitvoeringspraktijk en het stemgebruik eigen aan elke stijlperiode en elk genre.


Julian Podger  (foto Sander Heezen)
Julian Podger, geboren in 1966, is een vooraanstaande Engelse tenor, bekend om zijn optredens in historisch geïnformeerde concerten. Een hoogtepunt in zijn carrière was zijn deelname aan de Bach Cantata Pelgrimage in 2000. Hij leidt ook zijn eigen ensemble, Trinity Baroque. Podger groeide op in Duitsland en studeerde aan het Trinity College in Cambridge. Hij heeft samengewerkt met bekende vocale groepen zoals Gothic Voices en The Harp Consort. Podger viel op als solist tijdens The Proms in 1997 en heeft de rol van Evangelist vertolkt in Bachs passies. Hij speelde de hoofdrol in Händels Jephtha in 1998, waar hij werd geprezen om zijn verfijnde uitvoering, hoewel sommige recensenten de diepere emoties in zijn vertolking misten.